Cursus granola & bars

 

Granola & bars: uw eigen recept

Granola en bars zijn populaire producten en niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Ze zijn er in alle kleuren, smaken en texturen, van zacht en chewy tot crunchy. 

Granola’s vinden hun toepassing vaak als ontbijt in melk of yoghurt. Of als decoratie op ijs en desserts.

Bars zijn populair voor tussendoor, handige snack voor onderweg.

Maar wat hebben ze gemeen?

We nemen de producten in deze dagcursus onder de loep. Gaat u voor gezond of indulgent? Hoe werken ingrediënten samen en wat zijn de mogelijkheden?

De cursus staat in het teken van creativiteit.

Samen ontwikkelen we een aantal recepturen.

Na deze dag kunt u zelf aan de slag!



Aan de slag!

In theorie en praktijk krijgen de deelnemers kennis van recepten en productie methodes.

De eigenschappen van de ingrediënten horen daar zeker bij.

  • Baked & non-baked bars
  • Granola
  • Suiker-reductie en suikervrij
Programma
  • 09:00 – 10:00 | Theorie
  • 10:00 – 12:00 | Praktijk deel 1
  • 12:00 – 13:00 | Lunch
  • 13:00 – 15:00 | Praktijk deel 2
  • 15:00 – 15:30 | Dagafsluiting
Voor wie is deze cursus geschikt?
  • Food professionals werkzaam in de voedingsmiddelensector
  • Leveranciers gerelateerd aan de voedingsmiddelenindustrie
  • Kortom iedereen die werkzaam is in de food en die zijn kennis wil verbreden

 

Wat neemt u mee naar huis?
  • Recepten, kennis en inspiratie
  • Goodiebag met voorbeeld producten